Showroombezoek

Een bezoek aan onze showroom is natuurlijk altijd mogelijk voor oriëntatie of het opdoen van inspiratie. Wilt u er zeker van zijn dat één van onze verkoopadviseurs alle tijd voor u heeft tijdens uw bezoek? Plan dan vooraf een vrijblijvende afspraak in.

Een bezoek aan onze showroom is natuurlijk altijd mogelijk voor oriëntatie of het opdoen van inspiratie. 

 

Wilt u er zeker van zijn dat één van onze verkoopadviseurs alle tijd voor u heeft tijdens uw bezoek? Plan dan vooraf een vrijblijvende afspraak in. Dit kan telefonisch via 076-5032800 of via de afspraakbanner op onze website. Wij bellen u dan z.s.m. terug. 

 

Kunststof of houten kozijnen

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen, maar twijfelt u nog tussen kunststof of houten kozijnen? Bij Kumasol zijn we op expert op het gebied van kunststof kozijnen en kunnen we u precies uitleggen waarom de keuze voor kunststof kozijnen de juiste is. Wij leggen u graag uit wat de voor- en nadelen van kunststof en houten kozijnen zijn en waarom de keuze voor kunststof kozijnen de juiste is.

Stel direct een vraag

Kunststof vs. Hout

Van oudsher zijn kozijnen van hout gemaakt, maar door de loop der jaren zijn kunststof kozijnen de norm geworden. Dat komt vooral door de praktische voordelen die kunststof kozijnen met zich meebrengen. Houten kozijnen zijn vooral nog populair vanwege hun authentieke uitstraling en ook omdat ze, indien ze van het juiste hout zijn gemaakt, lang meegaan: tot wel 75 jaar. Bij houten kozijnen kun je bovendien sneller kiezen voor een andere kleur (door middel van schilderen) en bij eventuele schade zijn ze eenvoudiger te repareren.

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten en maten, waaronder in een echte ‘hout-look’: de zogenaamde houtnerf uitvoering. Daarmee kun je dus de uitstraling van een houten kozijn hebben, maar wel de praktische voordelen van kunststof kozijnen. Die voordelen hebben vooral te maken met duurzaamheid, kosten, onderhoud en veiligheid. Kunststof kozijnen zijn duurzaam en energiebesparend, zijn vaak minder duur dan houten kozijnen (gemiddeld zo'n 15%), hebben nauwelijks onderhoud nodig na aanschaf en zijn beter bestand tegen inbraak.

Waarom houten kozijnen?

Zoals gezegd is de keuze voor houten kozijnen tegenwoordig vaak gebaseerd op de authentieke look-en-feel die deze kozijnen met zich meebrengen. Hoewel de houtnerf uitvoering van kunststof ver kan gaan, gaat niks op tegen de echte houten uitvoering. Daarnaast is de productie van houten kozijnen een stuk milieuvriendelijker en gaan de kozijnen bovendien vaak langer mee. Als de keuze voor kozijnen puur op duurzame gronden wordt gemaakt, zijn houten kozijnen een ‘natuurlijkere’ keuze dan kunststof.

Waarom kunststof kozijnen?

Kozijnen zijn een dure investering voor uw huis. Na zo'n investering wilt u niet nog talloze rekeningen krijgen voor het onderhoud en andere bijkomstigheden. Het voordeel van kunststof kozijnen is dat je ze één keer aanschaft en installeert en er daarna geen omkijken meer naar hebt voor de komende decennia. Bovendien bespaart u met kunststof kozijnen ook op de energiekosten, want de isolatie van kunststof kozijnen is beter dan bij houten kozijnen.

Kunststof kozijnen van WERU

Steeds meer Nederlanders kiezen vanwege deze voordelen voor kunststof kozijnen. Het voordeel van duurzaamheid, gemakt en comfort heeft een enorme waardering. Bij Kumasol verkopen we bovendien alleen kunststof kozijnen van de beste kwaliteit, namelijk die van Weru. Het van origine Duitse bedrijf staat bekend als de nummer 1 in kunststof kozijnen en deze producten worden in heel Europa verkocht door zorgvuldig geselecteerde vakbedrijven. Niet alleen bent u daardoor verzekerd van de beste kwaliteit producten, maar ook van het beste bijbehorende advies. Bij Kumasol kunt u hiervoor langskomen in onze showroom in Etten-Leur, waar wij u graag ontvangen en rondleiden.

Maak een showroom afspraak

Plan uw adviesgesprek direct in

Wilt u er zeker van zijn dat één van onze adviseurs beschikbaar is op het moment dat u langskomt in onze showroom? Maak dan direct een afspraak voor een adviesgesprek. Wij vertellen u dan alles over de mogelijkheden met een advies op maat!