Showroombezoek

Een bezoek aan onze showroom is natuurlijk altijd mogelijk voor oriëntatie of het opdoen van inspiratie. Wilt u er zeker van zijn dat één van onze verkoopadviseurs alle tijd voor u heeft tijdens uw bezoek? Plan dan vooraf een vrijblijvende afspraak in.

Een bezoek aan onze showroom is natuurlijk altijd mogelijk voor oriëntatie of het opdoen van inspiratie. 

 

Wilt u er zeker van zijn dat één van onze verkoopadviseurs alle tijd voor u heeft tijdens uw bezoek? Plan dan vooraf een vrijblijvende afspraak in. Dit kan telefonisch via 076-5032800 of via de afspraakbanner op onze website. Wij bellen u dan z.s.m. terug. 

 

Levensduur kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun duurzaamheid, energie-efficiëntie en lage onderhoudsbehoeften. Bij Kumasol bieden wij een breed scala aan kunststof kozijnen in verschillende kleuren, stijlen en maten om aan uw wensen te voldoen. Een van de belangrijkste voordelen aan kunststof kozijnen is dat ze erg lang meegaan. Maar hoe lang gaan ze precies mee?

Stel direct een vraag

Levensduur kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn gemaakt van duurzame materialen die ontworpen zijn om jarenlang mee te gaan. Kunststof kozijnen staan dan ook bekend om hun lange levensduur. Gemiddeld gaan de kozijnen 50 tot wel 75 jaar lang mee. Je hoeft dus maar één keer te investeren in nieuwe kozijnen. Uiteraard is dit wel een gemiddelde. Afhankelijk van verschillende factoren kan het bij de een korter meegaan en bij de ander langer.

Verschil in levensduur houten kozijnen en kunststof kozijnen

Het verschil in levensduur tussen houten kozijnen en kunststof kozijnen heeft voornamelijk te maken met de duurzaamheid van het materiaal. Hout is namelijk gevoeliger voor rot en schimmel, wat de levensduur van het kozijn verkort. Daarnaast vergt hout meer onderhoud dan kunststof, omdat het regelmatig geverfd of gebeitst moet worden om het te beschermen tegen weersinvloeden. Houten kozijnen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee, waar kunststof kozijnen zo’n 50 tot 75 jaar mee gaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat kunststof kozijnen steeds vaker de voorkeur krijgen boven houten kozijnen.

Kunststof kozijnen plaatsen

De aankoop van kunststof kozijnen is natuurlijk niet zomaar iets. Het is een flinke investering die u doet, en u wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw kozijnen. Het plaatsen van de kozijnen is dus een belangrijke taak. Bij Kumasol hebben we jarenlange ervaring in het plaatsen van kozijnen. Onze ervaren vaklieden weten precies hoe ze kunststof kozijnen moeten installeren om de levensduur en energie-efficiëntie te maximaliseren. Onze monteurs zorgen ervoor dat de kozijnen perfect passen en goed zijn afgedicht om de warmte binnen, en de kou buiten te houden.

Onderhoud kunststof kozijnen

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat ze onderhoudsarm zijn. Ze hoeven niet geverfd of gebeitst te worden. De kozijnen worden natuurlijk op den duur vies door bijvoorbeeld het weer. Om de levensduur van uw kunststof kozijn te maximaliseren is het belangrijk dat u minimaal eens per jaar de kozijnen reinigt met lauw water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik absoluut geen sterke of agressieve reinigingsmiddelen, aangezien dit uw kozijnen kan aantasten.

Kunststof kozijnen van Weru kwaliteit

Door te kiezen voor Weru kozijnen bent u verzekerd van echte kwaliteitskozijnen. De basis voor deze kozijnen werd in 1843 al gelegd, toen in Duitsland uit het professioneel beglazen van ramen en deuren de 'Roll- und Klappladenfabrik’ ontstond. De productie van Weru kozijnen gebeurt momenteel in het Zuid-Duitse Rudersberg en in Triptis in de deelstaat Thüringen. Vanuit die standplaats worden Weru kozijnen in heel Europa geleverd. Kumasol is in Nederland de partner van Weru en voorziet u, naast de levering van hoogwaardige kozijnen, van advies en de bijbehorende service.

Buiten de eerder genoemde voordelen als goed isolerend en onderhoudsarm, zijn Weru kunststof kozijnen ook inbraakbestendig. Dankzij de extra aandacht die wordt besteed aan de kwaliteit en betrouwbaarheid en het gebruik van hoogwaardige materialen zijn de kunststof kozijnen van Weru compleet veilig. De computergestuurde techniek van Weru zorgt ervoor dat de kozijnen doorgrondig worden getest en van een hoog beschermingsniveau zijn. Bovendien zijn de kozijnen op basis van persoonlijke voorkeuren nog verder op te schroeven qua veiligheidsniveau.

Garantie op kunststof kozijnen

Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste kozijnen een belangrijke investering is voor uw huis. Daarom willen wij ervoor zorgen dat u met vertrouwen uw keuze kunt maken. Om u dit vertrouwen te geven, bieden wij een uitgebreide garantie op al onze kunststof kozijnen.  

Wij bieden een standaard garantieperiode van 10 jaar. Dit betekent dat we gedurende deze periode verantwoordelijk zijn voor eventuele materiaal- en fabricagefouten. Mocht er tijdens deze periode een probleem ontstaan met uw kozijnen, dan gaan wij samen met u op zoek naar de oplossing.  

We willen u er echter op wijzen dat onze garantievoorwaarden alleen geldig zijn bij normaal gebruik en onderhoud van de kozijnen. Het is belangrijk dat u de kozijnen op de juiste manier gebruikt en onderhoudt om de levensduur te maximaliseren en eventuele problemen te voorkomen. 

Heeft u nog vragen over onze garantie op kunststof kozijnen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, of kom langs in onze showroom. Onze medewerkers staan voor u klaar.  

Maak een showroom afspraak

Plan uw adviesgesprek direct in

Wilt u er zeker van zijn dat één van onze adviseurs beschikbaar is op het moment dat u langskomt in onze showroom? Maak dan direct een afspraak voor een adviesgesprek. Wij vertellen u dan alles over de mogelijkheden met een advies op maat!